VELKOMMEN TIL FINNMARKSRØYA

Finnmarksrøya produseres av

Kirkenes Charr AS
Ropelv, 9912 Hesseng
Tlf: +47 412 84 594

ØNSKER DU Å BESTILLE FINNMARKSRØYE - KONTAKT:

Kirkenes Charr AS:
+47 906 26 292 (tel) steve@finnmarksroya.no eller oddbjorn@finnmarksroya.no




mandag 24. mars 2014

SMAKEN AV ARKTISK RØYE – FRA OPPDRETT TIL ET GASTRONOMISK PRODUKT

Finnmarksrøya samarbeider med Akvaplan Niva AS, Nofima AS og Gastronomisk Institutt AS om videreutvikling av Finnmarksrøye. Detter er organisert i prosjektet «Gastrorøye» med finansiering fra Regionalt Forskingsfond Nord, RFF Nord. Målsettingen med prosjektet er å produsere et homogent, høy-kvalitets og høy-pris produkt, markedsført under navnet Finnmarksrøye, gjennom hele året. For å oppnå dette vil vi optimalisere de forskjellige ledd i verdikjeden fra produksjon til slakt og utføre sensoriske analyser av produktet i tillegg til vitenskapelige analyser av kjøttets egenskaper. Sammen med Gastronomisk institutt vil en utvikle ulike oppskrifter og produkter som vil fremheve røyens karakteristika og særegenheter som et førsteklasses matprodukt. Kirkenes Charr AS ønsker å profilere Finnmarksrøya som et høy-kvalitets, homogent, eksklusivt produkt som er tilrettelagt for forbrukerne med produktanvisninger og garantier. Gjennom vårt samarbeid med Gastronomisk Institutt AS, har en video med oppskrift av Finnmarksrøya blitt laget. Følg gjerne linken for "Lav temperert Finnmarks røye med blomkål, agurk og wasabimajones" her: http://planckfilm.no/gi/oppskrifter/finnmark/roye/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar