Det er ganske utrolig. Trolig levde Finnmarksrøya her under kilometertykk is allerede for 45.000 år siden. Det var den første fisken her, og den kom lenge for menneskene. Den lever fortsatt i arktiske områder, og har de samme unike egenskapene. Den trives i vanntemperaturer ned mot frysepunktet, og den liker ikke varme somre med varmt vann.
Finnmarksrøya vokser sakte, og den utvikler unike kvaliteter i fiskekjøttet. Musklene er faste, og kjøttet er nydelig marmorert med sunt fiskefett. Det gir Finnmarksrøya en unik sammensetning og en komplett smaksopplevelse.
Mens laksen vikser 3 kilo, vokser røya 1 kilo. Nå til dags kaller vi dette for ”Slow Food”.
Vår Finnmarksrøye lever i enorme mengder rennende ferskvann. Den elsker det, og bygger opp sin enestående kvalitet der. Den er aldri medisinert. Den har aldri sykdommer.
Finnmarksrøya har eksistert i alle tider. Men den er ny i nasjonale og internasjonale kjøkken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar