VELKOMMEN TIL FINNMARKSRØYA

Finnmarksrøya produseres av

Kirkenes Charr AS
Ropelv, 9912 Hesseng
Tlf: +47 412 84 594

ØNSKER DU Å BESTILLE FINNMARKSRØYE - KONTAKT:

Kirkenes Charr AS:
+47 906 26 292 (tel) [email protected] eller [email protected]
torsdag 17. september 2009

Barndomsminner fra Finnmark

Jeg tror at jeg var sju eller åtte år gammel.


Jeg sneik meg ut en grytidlig morgen før familien min våknet. Skiene stod klare, og jeg gikk til røyevannet i nærheten. Det hadde vært en kald natt i Finnmark. Jeg var ikke blitt så sterk ennå, men jeg klarte å bore opp den metertykke isen.
Jeg var fast bestemt; nå skulle jeg få min første Finnmarksrøye, helt på egenhånd! Det var så spennende, jeg lå på isen og kikket ned i hullet. Der kunne jeg se Finnmarksrøyer som svømte rundt agnet mitt. Men den var vanskelig den dagen!
Jeg vet ikke hvor mange timer jeg lå slik. Endelig fikk jeg den! Klærne mine hadde frosset fast i isen. Men hvem legger merke til det når man skal få tak i Finnmarksrøya?
Mamma stekte fisken til meg straks jeg kom tilbake. Det var som i går, jeg husker fargen, smaken, konsistensen.
Nå lærer jeg mine barn å sette pris på Finnmarksrøya. Det er det vi gjør for de vi er glade i. Vi gir dem det beste vi kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar